Известие

Collapse
No announcement yet.

Помогнете при избор на 159

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Tsetso Milanov Покажи съобщение
    Хмммм - Бояне като те слушам се замислям дали аз да не дойда на една среща и да ми обадиш оферта за твоята
    За колегата - тази кола от Боми Ауто може съвсем спокойно да си е толкова като цена - гледайки я е напълно лишена от оборудване, което в общи линии е стандартно (нямаш круиз контрол, управление на радиото от волана, парктроник, ел седалки или поне на водача). Така че когато има обявена такава цена, в повечето случаи си има и защо - я колата не е читава, я е силно "Спартанско" окомплектована - бюджетна кола. А моето мнение е че глезотийките радват

---------- Post added at 01:45 ---------- Previous post was at 01:30 ----------

А на тази какво може да й има http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...460&f1=details Защото си е фул ектри - ето това за мен би било оферта, която трябва да се види
    Крузконтрола в Бг е почти невъзможно да го ползваш като хората,парктроника е за неможачи-да продължавам ли.Екстрите не правят една кола,ти явно не си виждал базова 159 с климатик/не с климатроник/и ръчки на прозорците.Тази кола е с Медиум ниво на оборудване,което е средното за Европа.
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Круиза си го ползвам редовно на магистрала и извън, стига да уцеля скороста, с която да не преча на останалите и те на мене. Само дето ми се доспива- няма шумове, няма друсане и се отплесвам. Парктроника също си го харесвам, особено отзад /друг е въпроса, че единия датчик струва 200лв/. Виж, охлаждането в подлакътника ми охлажда Тик-так-а или дъвките, за кенчета не става. Сензора за дъжд също не е кой знае какво, има си собствено мнение за дъжда и въобще не се съобразява ти дали виждаш нещо. Отоплението на седалките си е гот. Пръскалките на фаровете пръскат с дебит на цолова тръба- разхода ми на бензин сигурно е по- малък от разхода на течност за чистачки, че и не можаха да ги изключат софтуерно. Системата за стабилност понякога ме учудва- задейства чак при излизането от завоя и е малко тъпо, щото точно когато подавам газ и тя ме спъва. Все още не мога да намеря въженцето за отваряне на багажника- трябвало да бъде под задната седалка. Хил холдъра е супер.

---------- Post added at 06:54 ---------- Previous post was at 06:50 ----------

Първоначално публикувано от Tsetso Milanov Покажи съобщение
      Хмммм - Бояне като те слушам се замислям дали аз да не дойда на една среща и да ми обадиш оферта за твоята
      За колегата - тази кола от Боми Ауто може съвсем спокойно да си е толкова като цена - гледайки я е напълно лишена от оборудване, което в общи линии е стандартно (нямаш круиз контрол, управление на радиото от волана, парктроник, ел седалки или поне на водача). Така че когато има обявена такава цена, в повечето случаи си има и защо - я колата не е читава, я е силно "Спартанско" окомплектована - бюджетна кола. А моето мнение е че глезотийките радват

---------- Post added at 01:45 ---------- Previous post was at 01:30 ----------

А на тази какво може да й има http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...460&f1=details Защото си е фул ектри - ето това за мен би било оферта, която трябва да се види
      Ти ела на среща, че отдавна не сме се виждали пък може и да ти обадя оферта. И без това повече стои в гаража, отколкото на асфалта. Все повече се убеждавам, че кмета не заслужава такава красавица да се движи по суперските му улици. Откак съм с Равчето с Алфата съм минал 800км и то само извънградско.
      Last edited by boian; d.m.y г., 08:59.
      Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Колеги съгласен съм с Вас по повечето въпроси и че нетрябва да се пишат общи приказки! Аз съм на мнение че когато до няколко месеца дойде момента да слагам главата в торбата с 159 n-та употреба ще се свържа с някой от колегите (дори вече обменихме котакти някой) но Mury познава колите и с удоволствие бих му станал и клиент после в сервиза...... Засега моя избор е твърдо 1,9JTDm 16v с леки колебания за 2,4JTDm.......черна или червена комби ......всеки както си я усеща колата.....за мен колата трябва да си ме кефи .....всичко останало е късмет и и неизбежни ремонти..... Поздрави на всички!

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
          Няма такъв филм.
          Няма алфа, която да държи цена.
          Това, че ти може да й искаш и 20к за твоята е добре. Въпроса, е че никой няма да се обади дори и за 9к.
          Слезте малко на земята.
          Колко искате да струва една Алфа на 5-6 години? 50к?
          Ако цената й беше толкова висока, колкото на друга конкурентна марка, то 70% нямаше да карат Алфа, 25% щяха да са съжалявали вечно, а останалите 3-5% ще си я купят, въпреки цената.
          Бъдете реалисти. Точно 13-15к си бяха цените на 166-ците на тези години, а една 166-ца е доста по-кола от тази...
          Спомнете си, когато сте си купували 156-ците и 166-ците за по 15к на колко години са, та ще видите, че една цена от 13-14к въобще не е безбожно ниска, а си е абсолютно реална пазарна.
          За това всяка кола си струва да се огледа. Тя сама ще си каже дали е мега зле, или се мяташ в мъглата с надеждата да улучиш нещо по-добро.
          Читавите Алфи държат цена. Не колкото Мерцедес и Ауди, но не са по две за лев, както дават тукашните морги. Пуснал съм му линк на човека, той ще се информира.
          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
            Читавите Алфи държат цена. Не колкото Мерцедес и Ауди, но не са по две за лев, както дават тукашните морги. Пуснал съм му линк на човека, той ще се информира.
            Aбсолютно съм съгласен,както казват хората всеки влак си има пътници

---------- Post added at 15:03 ---------- Previous post was at 15:02 ----------

Няма такъв филм.
            Няма алфа, която да държи цена.
            Това, че ти може да й искаш и 20к за твоята е добре. Въпроса, е че никой няма да се обади дори и за 9к.
            Слезте малко на земята.
            Колко искате да струва една Алфа на 5-6 години? 50к?
            Ако цената й беше толкова висока, колкото на друга конкурентна марка, то 70% нямаше да карат Алфа, 25% щяха да са съжалявали вечно, а останалите 3-5% ще си я купят, въпреки цената.
            Бъдете реалисти. Точно 13-15к си бяха цените на 166-ците на тези години, а една 166-ца е доста по-кола от тази...
            Спомнете си, когато сте си купували 156-ците и 166-ците за по 15к на колко години са, та ще видите, че една цена от 13-14к въобще не е безбожно ниска, а си е абсолютно реална пазарна.
            За това всяка кола си струва да се огледа. Тя сама ще си каже дали е мега зле, или се мяташ в мъглата с надеждата да улучиш нещо по-добро.
            Батко не съм съгласен с теб,хубавите 166 на тези години бяха всичките 20+ хил.лв. така че няма какво да спорим,лично познавам хора дали по толкова пари за 156 или 166 на 3-4 години

П.С.Някой ден ако реша да продавам мойта,нека някой да дойде с 13-14 000 лв. да видиш как ще го изгоня,може да няма всички екстри но лично аз и знам състоянието и километрите.За мен е много по-добре точно за 159 да си купиш кола карана в Бг,поне можеш да и видиш историята,както е на колегата Васил Цанев колата
            Last edited by Mury; d.m.y г., 15:05.

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Забравяте и нещо друго, в момента в който един модел се спре от производство цената му на вторичният пазар пада рязко. Моята 56-ца я взех 4 годишна за 6500 евро, две години след спирането на модела от производство. Подобна цена година след спирането на модела за 5-6 годишна 59-ка направо си е успех.
              Giulietta 1,6 JTDm 2013
              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение

Батко не съм съгласен с теб,хубавите 166 на тези години бяха всичките 20+ хил.лв. така че няма какво да спорим,лично познавам хора дали по толкова пари за 156 или 166 на 3-4 години
                Грешиш. Спомни си цената на колите и ще видиш, че грешиш.
                Има изключения, някой може да даде и 30к за 10 годишна, ама проблема си е негов.
                Аз лично 2007 година търсих и намерих добра 166-ца и я купихме за 12.3к. Масовата цена беше около и малко над тази. Колата навлизаше (още е жива и се кара) в 5-тата си година.
                Пак питам, когато сте си купували Алфа на 5-7 години (колкото са сега масовите 159-ки) колко пари сте броили тогава?
                Друг пример. Същата година си купих Либрата 10к. Малко по-стара.
                Опитах се да спазаря една 156-ца с вътрешен фейс - демек отново 2002 година и отново на 5 години. Ама цената от 12-13к не ми беше по силата.
                Мога още много примери да давам ама не е необходимо, защото всеки в този форум ще потвърди цената, която е дал за 5-6 годишната си алфа, когато я е купувал...

А и с още нещо не съм съгласен. Една кола за мен трябва да има екстри. Не може да вземеш някоя гола таратайка.
                Все пак това си е вече мое виждане на нещата, което е вече субективен фактор.
                За това за моята в момента дадох доста повече пари от масовото на пазара. Ама в момента за около година съм спестил около 2-3к лева ако си бях взел 159-ка. За това ще чакам още 1-2 години и ще я трампа за една 159-ка на чист бартер и ще съм доволен
                Ама както казах - екстрите правят повечето от цената, не толкова състоянието.
                Я дай една средна цена на 159-2.4-Ку4

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                Не е вярно това. На читавите алфи им се искат много пари. Цената се определя от пазара, а не от човека. Разбира се човека може да иска много пари за уж читава Алфа, но тя е непродаваема. Един типичен пример може да покажа веднага от раздала продава. Още тогава писах на човека, че за тази цена няма да получи едно обаждане, ама той нали - читавата си държала цена. Е, още я продава, защото е читава

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                Забравяте и нещо друго, в момента в който един модел се спре от производство цената му на вторичният пазар пада рязко. Моята 56-ца я взех 4 годишна за 6500 евро, две години след спирането на модела от производство. Подобна цена година след спирането на модела за 5-6 годишна 59-ка направо си е успех.
                Ами точно. Толкова си струват Алфите и наистина 159-ката е малко изключение, но точно в момента цената й се срива много.
                Както казах миналата година си купих БМВ-то за 13к, а алтернативния избор на 159-ка беше 20+к В момента разликата е има няма вече 2-3-4к лева. А това е за има няма една година. Много добре следя пазара, защото имам идея за бартер в бъдещето...

Единствената Алфа, която държи все още цена това е само Кросвагона. Няма просто такава цена. Ама ако искаш. Пазара е определил тази цена и това е.
                Last edited by BO; d.m.y г., 17:35.
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Има изключения, някой може да даде и 30к за 10 годишна, ама проблема си е негов.
                  Аз лично 2007 година търсих и намерих добра 166-ца и я купихме за 12.3к. Масовата цена беше около и малко над тази. Колата навлизаше (още е жива и се кара) в 5-тата си година.
                  Пак питам, когато сте си купували Алфа на 5-7 години (колкото са сега масовите 159-ки) колко пари сте броили тогава?
                  Опитах се да спазаря една 156-ца с вътрешен фейс - демек отново 2002 година и отново на 5 години. Ама цената от 12-13к не ми беше по силата.
                  Мога още много примери да давам ама не е необходимо, защото всеки в този форум ще потвърди цената, която е дал за 5-6 годишната си алфа, когато я е купувал...

А и с още нещо не съм съгласен. Една кола за мен трябва да има екстри. Не може да вземеш някоя гола таратайка.
                  За това за моята в момента дадох доста повече пари от масовото на пазара. Ама в момента за около година съм спестил около 2-3к лева ако си бях взел 159-ка. За това ще чакам още 1-2 години и ще я трампа за една 159-ка на чист бартер и ще съм доволен

Не е вярно това. На читавите алфи им се искат много пари. Цената се определя от пазара, а не от човека. Разбира се човека може да иска много пари за уж читава Алфа, но тя е непродаваема. Един типичен пример може да покажа веднага от раздала продава. Още тогава писах на човека, че за тази цена няма да получи едно обаждане, ама той нали - читавата си държала цена. Е, още я продава, защото е читава

Ами точно. Толкова си струват Алфите и наистина 159-ката е малко изключение, но точно в момента цената й се срива много.
                  Както казах миналата година си купих БМВ-то за 13к, а алтернативния избор на 159-ка беше 20+к В момента разликата е има няма вече 2-3-4к лева. А това е за има няма една година. Много добре следя пазара, защото имам идея за бартер в бъдещето...

Единствената Алфа, която държи все още цена това е само Кросвагона. Няма просто такава цена. Ама ако искаш. Пазара е определил тази цена и това е.
                  Всеки си има мнение Бобка,но аз също съм следил пазара и много добре знам какви бяха цените на колите тогава,имам 2 познати които дадоха по 22 000 лв. за 156 ФЛ 1.9 16в и един който даде 23 000 лв. за 166 ФЛ 2.4 20в,колите наистина бяха до една перфектни на малко километри Сигурен съм че на пазара е имало дараци колкото щеш

П.А.Аз 2007 дадох 7000 лв за 146 ТИ

Comment

Такива мнения са ми от най-любимите...Как пазара бил определящ фактор а състоянието не стига сме си говорили несериозни неща. Ако искаш 159ка съсипана за 7000 лв. веднага ще се намери няма проблем.

Но аз мога да ти кажа, че състоянието е най-важно за всеки купуващ автомобил или искаш хубаво, плащаш си за хубаво.

Всяка гледана кола си държи цената, моя предишен автомобил беше на почти 4 години без една забележка когато го продадох на човек желаещ именно перфектно състояние и нямащ възможността да си го купи от магазина. Даже той не можа да повярва какво му е състоянието, няма да влизам в подробности тук много хора знаят за какво става въпрос. Разликата от цената в магазина и тази за която му я продадох беше само 15000 лева.

Та на въпроса ако аз реша да си продавам автомобила след 5 години без една забележка и перфектно състояние едвали бих го дал за 20000 лева НЕ предпочитам да си изчакам 2-3 месеца и да го продам на някой които би се грижил толкова добре за него колкото аз.

И повярвайте такива хора са все по често срещани защото си ценят парите.
                    EX 156 1.6 TS

Comment

Не ми се спори, но опитайте да намерите 166-ца от 2002-2003 г. на под 200 х км, неудряна и без забележки за под 3000 евро. На база на почти едногодишния си опит в търсенето ви казвам - няма.
                      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Чета последната страница и си мисля: Има сирене от 3лв/кг има и такова за 9лв. Разликата е само в качеството и съдържанието
                        Нещо за което са полагани грижи, и са давани средства си личи, и неможеш да го сравняваш с останалите.
                        Истината е, че всеки би си купил по запазената кола, стига да има парите. Но всеки втори тарикат си купува тази на най-ниската цена и после се оплаква.
                        Last edited by rusiq86; d.m.y г., 00:27.
                        sigpic
                        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                          Чета последната страница и си мисля: Има сирене от 3лв/кг има и такова за 9лв. Разликата е само в качеството и съдържанието
                          Нещо за което са полагани грижи, и са давани средства си личи, и неможеш да го сравняваш с останалите.
                          Истината е, че всеки би си купил по запазената кола, стига да има парите. Но всеки втори тарикат си купува тази на най-ниската цена и после се оплаква.
                          Не, всеки втори тарикат купил си Алфата преди 4 години за 5к лева, вложил още 5к лева в нея в крайна сметка иска да я продаде за 11к лева след 4 години употреба защото разбираш ли е била гледан автомобил.
                          Хайде няма нужда. Всеки носещ глава на раменете ще предпочете да даде абсолютно стандартна пазарна определена цена от 5к лева в момента на покупката и сам би инвестирал останалите 6к в ремонти ако се наложи въобще.
                          A20DTH ЖТД ама не баш
                          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Не, всеки втори тарикат купил си Алфата преди 4 години за 5к лева, вложил още 5к лева в нея в крайна сметка иска да я продаде за 11к лева след 4 години употреба защото разбираш ли е била гледан автомобил.
                            Хайде няма нужда. Всеки носещ глава на раменете ще предпочете да даде абсолютно стандартна пазарна определена цена от 5к лева в момента на покупката и сам би инвестирал останалите 6к в ремонти ако се наложи въобще.
                            Tва са пълни глупости

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                              Всеки си има мнение Бобка,но аз също съм следил пазара и много добре знам какви бяха цените на колите тогава,имам 2 познати които дадоха по 22 000 лв. за 156 ФЛ 1.9 16в и един който даде 23 000 лв. за 166 ФЛ 2.4 20в,колите наистина бяха до една перфектни на малко километри Сигурен съм че на пазара е имало дараци колкото щеш

П.А.Аз 2007 дадох 7000 лв за 146 ТИ
                              Мъри, аз моята е давам за 13 000. Дай някой
                              Перфектна е
                              Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                              156 1.8TS 16V (01.2001)
                              147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                              0879369082

Comment

Така си е.
                                Alfa Romeo 156 1.9 JTD `98 ex

Comment

Working...
                                X